Een trailer, hoe onderhoud je deze?

Voor de meeste bedrijven is de aanschaf van een nieuwe trailer een enorme investering. Daarom is het belangrijk dat een trailer op de juiste manier onderhouden wordt. Onderhoud is belangrijk om de kwaliteit van de trailer te waarborgen en de levensduur ervan te verlengen. Lees gauw verder als je wilt weten hoe je een trailer moet onderhouden, wat je vooral niet moet doen en het uitbesteden van het onderhoud aan specialisten.

Dagelijks onderhoud trailer

Na afloop van de rit is het van belang om de trailer te controleren op schade. Bekijk de buitenzijde, laadruimte, de deuren en de verlichting. Tijdens het rijden zit een ongeluk in een klein hoekje en daarbij heb je het als chauffeur soms niet eens door wanneer je ergens tegenaan zit. Door dagelijk de trailer te onderhouden ken je de conditie van de trailer. Wanneer er dan wel iets aan de hand is kan het probleem snel opgelost worden. BIj onderhoud is het vooral belangrijk dat de trailer vaak gecontroleerd wordt op kleine defecten of gebreken zodat deze tijdig opgelost kunnen worden.

Inspectie iedere drie maanden

Naast de dagelijkse inspectie raden we jou aan om eens in de drie maanden een uitgebreide inspectie uit te voeren. Tijdens de inspectie eens in de drie maanden besteed je aandacht aan de volgende punten: de conditie van de opklapbare tussenschot, of er geen kitnaden open staan, of de deuren wel goed sluiten, de juiste afwerking van de deurvangers, werking van alle lampen, elektrische aansluitingen en of accu’s goed vastzitten of niet. Mocht je tijdens de inspectie gebreken zien dan kun je hier direct wat aan laten doen. Veel chauffeurs blijven te lang rondrijden met een kapotte trailer waardoor het probleem de kans krijgt om een groter probleem te worden.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/remschijf-workshop-auto-service-1749633/

Onderhoudsinspectie uitbesteden

De beste optie is om de onderhoudsinspectie uit te besteden. Zodoende heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat het goed gebeurd. In dit geval zal je wel zelf de dagelijkse inspectie moeten doen, maar komt iedere drie maand een specialist langs om de staat van de trailers te bekijken. Het voordeel van traileronderhoud uitbesteden is dat je zeker weet dat het goed gebeurd, aangezien het onderhoud gepleegd wordt door echte specialisten.

 

Aan traileronderhoud zit helaas wel een prijskaartje. Maar als jij een dure trailer hebt gekocht en hier zo lang mogelijk mee wilt doen dan is traileronderhoud uitbesteden geen slechte investering.