Goedkope auto’s voor jongeren

Je bent jong en hebt waarschijnlijk net of al een tijdje je rijbewijs. Wat is dan de volgende stap? Een eigen autootje natuurlijk. Natuurlijk zal je niet gelijk de duurste auto kunnen aanschaffen of je droomauto en daarom staan hieronder een paar betaalbare auto’s daarnaast geven we ook tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe auto.

Auto’s tot €2.500 voor jongeren

Een paar leuke auto’s voor jongeren zijn bijvoorbeeld de Fiat Panda (2003-2011), dit is de tweede generatie van de Fiat Panda en een kwalitatief goede auto. Als tweede is de Ford Ka (1997-2008) ook een niet al te dure auto. Als derde is er de Honda Civic (1995-2001) dit is een sportief uitziende auto en erg populair bij de jongeren.

Hier moet je opletten

Allereerst is het verstandig om niet voor populaire compacte auto’s te gaan zoals de MINI en de VW Polo. Dit zijn namelijk redelijk dure auto’s dus als je een van zulke auto’s goedkoop kan krijgen is er waarschijnlijk iets mis mee. Daarnaast is het ook zo als het te mooi is om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk de waarheid. Je kunt op dat moment beter verder zoeken en je gezonde verstand gebruiken en je niet laten verleiden, want als je zelf al weet dat het mooi is om waar te zijn grote kans dat dit ook zo is en dat er iets niet klopt. Ook is het belangrijk om de auto waar je keuze op valt te laten keuren, ben je daarvoor niet in de mogelijkheid dan is het in ieder geval verstandig om iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s.

De ene auto is namelijk de andere niet, het is ook belangrijk om hierbij geduld te hebben. Bij een particulier kopen brengt vaak grotere risico’s met zich mee dan kopen bij een handelaar of een dealer. Kies bijvoorbeeld voor een Skoda dealer of kia dealer. Zo kan je bij een dealer proberen garantie te krijgen. Het is ook verstandig om naar de kilometerstand te kijken, een hoge kilometerstand leidt tot een lage prijs maar daarnaast brengt het ook veel onderhoud met zich mee. Het beste is om weg te blijven bij de echt hoge kilometerstanden (alles boven de 225.000 km). Tenslotte is het belangrijk dat je jezelf geen dure verzekering laat aansmeren, een WA verzekering is goed genoeg want je auto is in geval van schade al erg snel minder waard.