2018 VW Touareg Wijzigingen en herontwerp

2018 VW Touareg Buitenkant, Binnenkant en Uitrusting

De nieuwe hoogwaardige VW Touareg SUV zal gebaseerd worden op het Volkwagen MLB Evo platform. Dit is dezelfde basis waarop de nieuwe generatie van de Audi Q7 en Bentley Bentayga werden gebouwd. Het zal de MLB lengte-motor opbouw van Volkswagen, die ook gedeeld wordt met de grotere Audi sedans en de SUV’s, gebruiken.

In tegenstelling tot de Audi’s, verwacht men dat de Touareg een klein beetje korter zal zijn. De EVO basis zal maken dat het voertuig brandstofzuiniger en lichter is, om te helpen besparen op de technische kosten, het gewicht van de auto, de ingewikkeldheid van de auto en zo ook de mogelijkheid van bijkomende bagageruimte te scheppen.

De nieuwe onderdelen van het koetswerk zoals de herziene dunne bi-xenon koplampen met gestroomlijnde C-vormige LED daglichten, zullen de Touareg een modernere look geven. Een over de volledige breedte uitgespannen trapeziumvormig rooster en een verbeterde onderkant zullen de stijlvolle aantrekkingskracht vergroten. De LED achterlichten zullen smaller gemaakt worden om reflecterende lichteffecten tijdens het rijden in de regen of mistige omstandigheden te verminderen.

De iets kortere wielbasis, de geïmproviseerde uitlaatsystemen, en het minder passend koetswerkpaneel, zullen enkele van de belangrijkste kenmerken zijn van de VW. Het zal eveneens beschikken over een digitale kabelbundel die achter het stuur geplaatst wordt om het informatie aanleverend systeem en allerlei hulpmiddelen bij het rijden te verbeteren.

Het koetswerk van de Touareg zal naar verwachting gemaakt worden uit aluminium en andere lichte materialen. Dit om de efficiëntie en de controle over de wagen te verhogen. Het uiterlijke van de wagen zal waarschijnlijk worden vernieuwd, waarbij de voorkant van de auto verschillende vernieuwingen zal ondergaan, inclusief de toevoeging van het VW logo.

Het interieur zal gebruik maken van bruine en zwarte houten afwerking om een meer ontspannende look te bezorgen. In de wagen zullen ook schakelaars ingebouwd zijn om diverse functies te kunnen bedienen. Er zal ook een 11-inch touchscreen aanwezig zijn om de bestuurder te waarschuwen voor eventuele gebreken aan de wagen. Met behulp van een plaatselijk omgevingscontrolesysteem zal de temperatuur doeltreffend kunnen worden geregeld. De deurpanelen zullen veranderen en het dashboard en het instrumentenpaneel zullen gemoderniseerd worden met een grensverleggende technologie.

Motor mogelijkheden en Prestatie
De Volkswagen zal naar verwachting over een vier-cilinder motor beschikken, maar V6 en V8 motoren zijn ook beschikbaar. Geruchten gaan dat de auto ook in een hybride uitvoering zal beschikbaar zijn met een 10-speed dubbele koppeling, zoals deze die gebruikt wordt bij het T-Prime GTE concept, die wel tot 205 pk zal voortbrengen. De motor van de wagen zal rond de 185 foot-pound kracht hebben. Men verwacht dat de brandstofefficiëntie van de wagen hoger zal zijn bij lager brandstofverbruik.

2018 VW Touareg – Release Datum en Voorziene Prijs
Men verwacht dat de 2018 VW Touareg er in de loop van 2017 zal aankomen en begin 2018 op de markt zal zijn bij de verdelers in de Verenigde Staten. Met een volledige make-over zowel van binnen als van buiten, met vernieuwde en verbeterde motoren voorhanden voor zowel benzine als diesel, en een MLB basis die een betere interieur afwerking biedt. De wagen zal naar alle waarschijnlijkheid een basisprijs hebben van niet minder dan $40.000.
Naast deze bekende SUV, verwachten we zijn grotere broer, de VW Atlas, die dit jaar voor het eerst zal voorgesteld worden.